Un spectacol audio care mixează tragedia antică cu actuala criză a refugiaților și relațiile complicate de familie și cu reprezentanții puterii în Timișoara acum, având ca punct de plecare „Oedip la Colonos” de Sofocle.

Manifestația culturală, realizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara, propune două tipuri de evenimente: mai întâi, o serie de trei întâlniri publice (două în Timișoara și una în București) cu artiști și specialiști pe tema migrației și în legătură cu situația actuală a migranților din Timișoara și în special a refugiaților din Afganistan (puse la dispoziția publicului sub forma a trei podcasturi audio) și un produs media unitar, format dintr-un spectacol de teatru audio, care va fi plasat și promovat pe cele mai importante rețele sociale. Ne dorim să studiem efectele migrației asupra Timișoarei ca relație între istoria ei urbană, fenomenul global al migrației în Vestul Europei și valoarea literaturii dramatice clasice în abordarea unor teme extrem de actuale.


Fiecare întâlnire a inclus analiza unor elemente centrale din tema migrației actuale în legătură cu Timișoara de către specialiști, artiști și autorități care abordează migrația în munca lor, cu focalizarea pe trei teme: migrația și spațiul urban al Timișoarei, situația refugiaților în Timișoara și România, forme artistice specifice migrației și problema relației artei cu schimbările sociale și istorice.

Aici puteți asculta cele trei episoade:

Rezultatul final va fi un spectacol de teatru audio care propune o interpretare experiment a tragediei antice în care Timișoara ia locul Colonosului iar timpul este cel prezent.

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio Timișoara, RFI, IQAds, Scena 9, Decât o Revistă, Cooperativa Urbană.

Proiectul cultural „Oedip la Timișoara” este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local Timișoara. Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timișoara și a Consiliului Local Timișoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timișoara și Consiliul Local Timișoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.